teater med vidgade vyer


Kvinnomisshandel, hur vanligt tror du det är ? Ja jag trodde iaf inte att det var så vanligt. Visst jag visste ju att det hände, men att det var så vanligt trodde jag aldrig.
     Igår när jag och Erica var i stan så var det en himla massa folk på gustav. Vi gick lite närmare för att kolla vad som hände. Helt plötsligt går jag in i någon. När jag vänder mig om för att be om ursäkt så ser jag att hon har ett jätte stort ärr på halsen och att hennes ena öga är helt blått. En känsla av skam sköljer över mig och jag ber så mycket om ursäkt. Kvinnan som ser ut att vara i 40 års ålder står bara kvart med ett stelt ansiktsuttryck. När Jag går vidare ser jag att det står kvinnor överallt utspridda på torget. Alla med skador av något slag. Överallt står folk och fotograferar och en brandbil står en bit bort. Jag känner mig som om jag befinner mig mitt i en skräckfilm och detta får jag dåligt samvete av. För det är ju synd om dessa kvinnor. De har blivit misshandlade och jag bara står och stirrar på dem och mår dåligt av det. jag drar iaf med mig Erica iväg enbart för att jag inte klarar av det mer. När vi väl kommer där ifrån har jag en hemsk klump i magen och känner bara för att ta mig så långt där ifrån sm möjligt. jag kommer med iden till Erica att det kanske är brandoffer med tanke på att det var en brandbil där. Och att dem kanske vill att man ska tänka efter när man använder.  Vi går iaf vidare och slutar prata om det efter ett tag men tanken följer ändå med mig hela dagen. 
       Imorse när jag slår upp syndsvenskans c-del ser jag en kvinna med  blåmärke i ansiktet pryda framsida. Jag förstrå ju självklart vad det är och slår upp sida c 5. Efter ett tag står det klart för mig att kvinnorna var skådespelare. Det sminkades och stod där som en symbol för kvinnomisshandel. Hela skådespelet var till för att folk skulle få sig en tankeställare. Ovh visst fick jag det, en rejäll sådan med och jag är säker på att det var fler än jag som fick det. Hela grejen fungerade alltså precis som det var tänkt, men jag undrar om det inte finns bätre sätt att förmedla det här på? 
     Nej nu ska jag försöka släppa det här och fortsätta att fokusera på min matte så att jag klarar av provet imorgon. 


Synes, Sofie
   

härliga veckan

Sony Vaio Jag har fått min nya dator och jag är helt tagen av den. Tangenterna är jätte mysiga att skriva med, den är snygg och den är så himla mycket snabbare än min förre. Nej fan vad det här känns bra. Sen dessutom så blev det inget religions prov nästa vecka utan det är framskjutet. Och detta är ju också bara jätte skönt ! Nej tack för den här härliga veckan nu ska helgen bara bli lika lyckad. Vilket den faktiskt har potentiall till, imorgon ä det klassfest!   

Pressade scheman

Igår gjorde jag något som var väldigt ovanligt för att vara jag. Jag gick ut och sprang på egen vilja. Och inte nog med det, der var dåligt väder med. Det regande, var kallt och jag var verkligen jätte förkyld. Och ändå fick jag iden att jag var tvungen att gå ut och spriga. Troligen kommer jag itne göra det igen på jätte länge men känslan man får när man kommer in i värmen igen. Blöt, kall och rent ut sagt skit trött. Ja den känslan är så jävla skön, ja så jävla skön att jag trots vädret pressar mig ut i joggingskor och en halsduk virad runt halsen.Jag borde helt enkelt gör det oftare.
      Jag kollade nyss igenom vårat provschema. Och fy jag blir helt nervös bara jag tänker på det. Italienska imorgon, företagsekonomi på onsdag. Och sen veckan efter har vi både religion och Info & Layout. Och på topp av detta så har jag ju företaget vi måste börja bli klara med och sen reading logs, glosor, och annan läxa. Nej fy jag vet verkligen inte hur jag ska orka med allt det här. Mycket pluggande helt enkelt, men ja man kan ju komma till en gräns med. Efter ett tags pluggande så blir man helt omotiverad och då så sätter sig inget och man lär sig inte hälften så mycket som när man faktikst har motviationen. Saken är den att jag alltid varit ganska motiverade med läxor och liknande men nu plötsligt så tar min motivation slut helt för fort och det bådare juv erkligen inte gott. Nu till exempel i ställlet för att sitta och läsa italienska elelr företagsekonomi så sitter jag och skriver blogg. Nej nu måste jag helt enkelt sluta. Möjligt att det här blev ett extremt tråkigt och ointressant inlägg men jaja bättre än inget iaf.Hej så länge.

RSS 2.0