what's cooking? what's on the stove?

Jag är inne i en ny fas i livet, en-lär-dig-laga-mat-fas. Jag lagar numera middag lika ofta som mamma och pappa (till deras glädje) och jag måste faktiskt säga att jag är stolt över mig själv. Det här med att laga mat var aldrig min starka sida och jag kan helt ärligt säga att mitt mvg i hemkunskap inte var särskilt välförtjänt. Iaf så gillar jag min nya sida, det känns som om jag kammar hem vuxen-poäng i mängder då jag varje dag lär mig nått nytt. Igår bakade jag tillexempel en citron- och marängpaj (jag har iofs inte smakat den än, but still!) och idag lagar jag färsk pasta med en indiskgryta till. Möjligen att det här är ganska alldagligt för alla andra men för mig är det faktiskt en big deal.

Nu ska jag koka pastan för om en lite stund kommer Ida och Maria (mina två favorit kusiner) och käkar middag. Kanske får jag positiv kritik och fortsätter mina dagar som mäster kock eller kanske spräcker de min lilla bubbla och drar ner mig på marken igen, vi får se men mysigt ska det iaf bli.

HAJ

you make me wanna lalala

Klockan är 19.43 och jag sitter och nynnar på Kent i väntan på Charlotta. Idag blir det en klassisk Ög-fest, blir det ball? ja jag hoppas verkligen det, är dock lite rädd att jag har för stora förväntningar.

Igår firade vi Linnea på Mellenium i höllviken, allmänt mysig kväll.

Nej nu ska jag spela zoo tycoon tills Charrisen kommer POSSPOSSMOMMOMZ som Mindisen sagt hehe

It's a never ending spring

Om jag fått välja exakt hur jag sett ut så är det ingen tvekan om att jag velat se ut som MK Olsen.


let my tears fill upp a never ending sea

Mina dagar är ljuva, människor med vackra själar omger mig och saker och ting ser allmänt ljust ut med våren på ingång och ett påsklov som närmar sig med stormsteg.

 Nätterna är värre, det är då man tänker, eller det är då jag tänker. Då släpper all stress och alla vardagens bekymmer med skola, umgänge och fester. Det är då de riktiga ångestmomenten slår in, det är då allt annat verkar så fruktansvärt blekt och oviktigt. Att jag ligger uppe och tänker halva nätterna hör till det vanliga just nu. Och jag vet att det kommer sluta, men just nu känns det jobbigt och just nu orkar jag inte med det. Fortfarande så ser jag ändå på det hela hoppfullt, för jag vet att det här snart blir bättre och jag vet att det kommer att lösa sig (för det kommer det, jag känner det längst inne i själen). Jag frågar därför mig själv; när du vet att det kommer bli bra, vafan ligger du då uppe halva nätterna och tänker för? Jag inser att jag inte har ett vettigt svar på den frågan, men kanske och bara kanske är det så att jag ångrar det misstag jag gjorde för så många år sedan.

Att min oro får mig att se något jag inte såg förut det är for sure, men om det är sanningen eller endast något jag tror mig veta är svårt att sätta fingert på. Kanske är det lite av både och? Tiden lär avslöja det hela och jag är rädd för vad svaret ska bli.


hard work, work

Efter 60 minuter med Stefan och kickboxning känner jag att jag faktiskt förtjänar att pyssla om mig själv lite. Så jag säger nej till geografi och JA till ansiktsmask, hårinpackning och en massage. HEHE


life's a bitch

Jag är i chocktillstånd, allt är lite surrealistiskt just nu. Karma har svikit mig och jag undrar vft hemska saker händer bra människor. En enorm tyngd har lagts på mina axlar och på andras i min omgivning med för den delen. Jag är egoistik jag vet, jag tänker att du inte får lämna mig, så förlåt för det, förlåt för att jag är ledsen för min egen skull lika mycket som din. Samtidigt så glädjer det mig att mitt i tragedin så samlas vi åter, gamla vänner och bekantskaper. Vi samlas gråter, bryr oss och hoppas. För fan vad jag hoppas tänker, gråter, hoppas och bryr mig just nu.

jag älskar dig min vän, fan vad jag älskar dig.

I'm out anwsers

Så hur känns det nu när jag bytt ut dig mot en nyare modell? så som du gjort mot mig så många gånger tidigare. Svider det när du tittar tillbaka och inser att det närmsta du någonsin kommit kärlek runnit ur dina händer? Gör det ont att veta att det är försent för förlåt och ''jag vill''. Jag förlåter dig inte och jag vill inte, dagen vår tid kommer igen ska jag vinka förbi den så som man gör när fel buss passerar en.


en helt ny värld

När jag var liten var jag Disney fantast, eller nej jag är fortfarande Disney fantast. Min favorit var djungelboken. Jag ville bo med Balo där ute i djungeln och äta frukter och bär utan besvär. Så igår när Anna och jag följde med vår fantasi tillbaka till barndomen satt vi ihop en liten lista för att förstärka känslan, http://open.spotify.com/user/sofieniilsson/playlist/2bF8C6GeLln6YjLddB2n5C












live fast and die you

Idag är en sådan dag då allt bara fallit på plats. Skolan var a piece of cake, sjukgymnaste tog reda på vad som är felet med min rygg, träningen var roligare och jobbigare än vanligt och nu mår jag bra som fan. Till och med Sixten har varit snäll och låtit mig få sova på min egen plats i sängen. Samhällen är avklarad och imorgon ska jag på hemmafest vilket var på tok för länge sedan.

Nu ska jag göra mina övningar, och sen sova sådär gott som man gör efter ett rejällt träningspass, SYNES BITCHES


igen, igen, igen och igen...

Klockan är 19.11 och har en jätte adrenalinkick, så som man har efter ett stort bråk. Jag är lätt pms:ig och det framhävde min kära familj vid middagen. De senaste veckorna har jag fantiserat om att lämna lilla Bara för Malmö, att skaffa en egen lägenhet att hoppa av skolan och börja jobba. Jag är så jäkla trött på att alltid ha en uppstats att skriva eller ett prov att plugga på. Jag vill inte längre sitta och ha ångest över att veta att jag har sex sidor att skriva på för lite tid. Och jag vill inte känna ångesten som kommer när jag inser att efter de sex sidorna har jag en fredag på mig att vila innan jag måste börja på nästa moment. Det är inte ens lönt att känna sig nöjd över att man lyckats skriva klart sin uppsats för då måste man börja på en ny?! Jag vill dansa bort nätterna på en mysig klubb (en ny inte bara KB alltid) vilket jag inte heller kan, för att jag är för liten!

Nu ska jag skrika i en kudde, lyssna på arg musik och sedan skriva samhälle för att jag måste.

Hey dude, du är snygg






if I only could make a deal with god

Frågan; känner ni varandra? hade givit svaret ja. Då jag tänker efter så är det egentligen nej, jag känner inte dig, och du inte mig, inte på riktigt.

Men jag önskar att vi gjort det, jag önskar att mitt ja hade kunnat varit närmre sanningen.


liberty girl

vardagen är tillbaka till det vanliga och jag sitter ännu en gång fast på samma gunga. Den snurrar som vanligt igen, inte lika fort kanske men den är återigen i gungning. Då jag gick av den för 16 dagar var lättnade och behovet av att komma bort ett tag enormt. Idag när jag åter tagit plats i mitt eget liv så sitter jag här och håller i mig för att inte trilla av, och hoppas på att den ske ge mig en ny hållplats snart igen.
     Lite lätt illamående och med gåshud över hela kroppen håller jag i mig för livet, må gungan stanna snart igen.

Jag inser att ''metaforen'' ovan är fruktansvärt blek och obalanserad, men jag vet inte hur annars jag får fram hur allt svävar runt i min skalle just nu.

Jag är i behov av ett större projekt, som håller mig sysselsatt och som får mig att glömma.

thaithailand

Första gången jag reste till Thailand var jag åtta och skulle fylla nio. Genom åren har det blivit en hel del besök där och jag är fortfarande lika kär.






















Det kommer väl fler bilder på facebook, när jag orkar

baby allt såg dystert ut


the cat of hell

Att min farmor tagit stelkrampen på grund av att Sixten har bitit henne gjorde min kväll igår. När han nu ligger i min resväska och ser läskigt nöjd ut får mig att inse att han har blivit gammal. Faktiskt så födes han för nio år sedan idag. Så grattis Sixten Jesper Nilsson (Jesper för att jag var kär i en kille som hette det när vi fick honom), min lilla mördar-katt.



the cat of hell

Att min farmor tagit stelkrampen på grund av att Sixten har bitit henne gjorde min kväll igår. När han nu ligger i min resväska och ser läskigt nöjd ut får mig att inse att han har blivit gammal. Faktiskt så födes han för nio år sedan idag. Så grattis Sixten Jesper Nilsson (Jesper för att jag var kär i en kille som hette det när vi fick honom), min lilla mördar-katt.



back to basic

Jag är hemma och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Värmen är saknad men samtidigt är det fantastisk skönt att vara hemma med mina trygga vänner igen. Jag ska lägga in bilder, men just nu har jag varken tiden eller orken till det, så det får bli ett senare projekt.


RSS 2.0